دیوار برلین | معرفی – تصاویر – تاریخچه – علت ساخت

دیوار برلین، امروزه یکی از دیدنی‌های شهر برلین آلمان، دیوار برلین است. البته امروزه بیشترین بازدید آن برای قسمتی است که در انتهای یک محله در برلین شرقی …

دیوار برلین | معرفی – تصاویر – تاریخچه – علت ساخت

نویسنده: امین بابازاده

6 بهمن 1398
دیوار برلین | معرفی - تصاویر - تاریخچه - علت ساخت

امروزه یکی از دیدنی‌های شهر برلین آلمان، دیوار برلین است. البته امروزه بیشترین بازدید آن برای قسمتی است که در انتهای یک محله در برلین شرقی قدیم است و در طول رودخانه قرار دارد.

دیوار برلین | معرفی - تصاویر - تاریخچه - علت ساخت

دیوار برلین از جاذبه‌ های برلین

در حقیقت این بخش از دیوار که طی این سالیان باقی مانده با کوشش یک فرد نقاش ایرانی به نام کانی علوی بوده است. آقای علوی و عده‌ای از هنرمندان نقاش دیگر در دهه 90 یعنی تقریبا اولیل فروپاشی دیوار، آن را نقاشی کردند که به یادگار باقی بماند و اکنون نیز این دیوار توسط نقاشی‌های عدیده‌ای پوشیده شده و تحت عنوان گالری جبهه شرقی مرکز بازدید هزاران توریست قرار گرفته است. 

این قسمت از دیوار تقریبا آخرین قطعه از دیوار برلین است که به صورت حفاظت شده بوده و از بقایایی تاریخی که از آن زمان به جا مانده و اثرهایی که مرتبط با زمان مرزبندی آلمان شرقی و غربی است در این مکان  مورد بازدید قرار می‌گیرد. روی این دیوار عکس‌هایی وجود دارد از افرادی که جان خود را در جنگ جهانی دوم از دست دادند و در قسمت‌هایی از آن جریان اتفاقاتی که در آن زمان روی داده به طور خلاصه‌ای با اشکال مختلف نشان داده شده است.

علت ساخته شدن دیوار مشهور برلین

پس از این که جنگ جهانی دوم به پایان رسید، کشور آلمان به دلیل این که تنها شکست خورده جنگ به شمار می‌رفت، کشورهای پیروز شده یعنی آمریکا، فرانسه، انگلستان و شوروی تصمیم بر تجزیه آلمان گرفتند. در این میان شهر برلین به دلیل این که از موقعیت خوب و اهمیت زیادی برخوردار بود، توسط قدرت‌های پیروز شده در جنگ جهانی دوم به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شد.

قسمت غربی آن تحت سلطه آمریکا، فرانسه و انگلستان به صورت مشترک قرار گرفت و قسمت شرقی آن تحت سلطه شوروی درآمد. به دلیل این که شوروی کشوری کمونیست بود، مردم آلمان شرقی وضعیت معاش رضایت بخشی نداشتند به همین دلیل اکثر مردم این بخش از آلمان تصمیم به مهاجرت به بخش آلمان غربی را داشته و یا دست کم تلاش می‌کردند شیوه زندگی مردم آلمان غربی را برگزینند.

دیوار برلین و مهاجرت به آلمان غربی

در صدد رسیدن به آرامش حاکم در آلمان غربی چند میلیون نفر به قسمت غربی برلین مهاجرت نمودند و در این میان عده بسیار زیادی، تحصیل کرده و متخصص و کارشناس در رشته خود بودند که با مهاجرت این افراد به قسمت آلمان غربی، بخش شرقی که زیر سلطه شوروی بود بیش از پیش ضعیف شد زیرا تمامی راه‌های ارتباطی دو بخش مسدود شده بود و اگر عده ای هم در صدد گریز از این شرایط بودند کشته می‌شدند و یا هنگام عبور از دیوار توسط نیروی نظامی صدمه می‌دیدند.

علت ساخته شدن دیوار برلین

در سال 1961 میلادی و در سیزدهمین روز از ماه آگوست، وقتی اهالی شهر برلین صبح از خواب برخواستند شاهد مرزهایی بودند که به طور شبانه توسط عده ای سربازان و با سیم‌های خاردار کشیده شده بود. در واقع شهر به دو قسمت تقسیم شده بود. این کار بدون هیچ گونه اطلاع قبلی صورت گرفت و حتی حرکت قطار شهری که تا قبل از این بین شرق و غرب شهر وجود داشت متوقف شد.  ؛از طرفی نیروهای نظامی مانع حرکت افراد از نقاط غربی به شرقی شهر و یا بالعکس می‌شدند.

25 سال بعد از رویداد این اتفاق دیوار‌های محکم و نفوذ ناپزیری توسط جمهوری دموکراتیک آلمان احداث شدند که عملا برای جلوگیری از فرار مردم بود. در طول چند دهه پس از این ماجرا ده‌ها نفر به منظور گذر از این دیوار کشته شدند. دیوار برلین علاوه بر اخلال در سیستم رفت و آمدی مردم ویژگی‌های دو بخش را که قبلا در کنار یکدیگر بودند تغییر داد. سیستم‌ها و منابع انرژی مثل آب و برق و… می‌بایست جدا می‌شد.

به دلیل کشیده شدن این دیوار، مرکز تاریخی برلین فراموش شد و مراکز جدید برای شهر احداث گردید که از مرکز تاریخی آن فاصله زیادی داشت.

سقوط دیوار برلین

سرانجام در سال 1989 مجارستان که در آن زمان کشوری تحت نفوذ آلمان شرقی بود پس از دشواری‌های بسیاری که مردم آلمان شرقی و غربی متحمل آن شده بودند، راه عبور به سمت غرب را برای آلمان شرقی باز گذاشت و می‌توان گفت که مرزها را گشود. پس از آن تظاهرات و تجمعات گسترده‌ای در آلمان شرقی بر ضد دولت آلمان شکل گرفت که این تظاهرات در نهایت منجر به این شد که دولت کمونیستی آلمان اعلام کند مرز بین شرق و غرب را گشوده است.

این خبر بسیار خوبی برای آلمانی‌ها بود و برلین شرقی به گونه‌ای شادمانی می‌کردند که از چکش و ابزار‌هایی برای فرو ریختن دیوار استفاده کردند و البته با استقبال برلین غربی نیز مواجه شدند. دیوار برلین که با نام پرده آهنین طی این سال‌ها شناخته شده بود فرو ریخت و مردمان برلین شرقی برای شرکت در بزرگترین جشنواره خیابانی پس از آن رویداد از برلین غربی دیدن کردند.

قطعاتی که در دیوار برلین تبدیل به یادگاری شد

جالب است بدانید که قطعاتی از دیوار که به جای مانده بود و یا توسط افراد دیوار بر جدا شده بود بعدا به فروش رسید، و توریست‌ها آن را به عنوان سوغاتی نیز خریداری می کردند. در واقع آن زمان که مردم آلمان، بسیار خوشحال از براندازی مرز بین شرق و غرب دیوار برلین بودند هیچ گاه تصور نمی‌کردند که قطعات به جا مانده از دیواری که روزی تنها مایه عذاب و خفقان آنها بود ارزشمند شود.

دیوار برلین | معرفی - تصاویر - تاریخچه - علت ساخت

در واقع پس از آن رویداد بخش‌هایی از دیوار برلین به عنوان هدیه برای کشورهای دیگر ارسال می‌شد و هم اکنون نیز به عنوان یادگاری شهر برلین توسط بازدید کنندگان خریداری می‌شود. توریست‌ها قطعه سنگ‌هایی را خریداری می‌کنند که فروشندگان اظهار دارند که زمانی آنها از قطعات دیوار برلین بوده‌اند و حتی این سنگ‌ها دارای گواهینامه اصالت نیز می‌باشند.

بنای یادبود دیوار برلین

بنای یادبود دیوار برلین را در بخش مرکزی شهر برلین می‌توانید بازدید کنید. موزه تاریخ آلمان این موزه را ارائه کرد و در سالیان بعد این موزه که مرتبط با وقایع اتفاق افتاده بعد از جنگ جهانی دوم و نازی هاست، توسط جمهوری آلمان مورد حمایت قرار گرفت و ساخته شد.

بنای دیوار برلین داستان مرگ‌هایی است که اتفاق افتاده، داستان حوادثی است که این شهر به دلیل سیاست گذاری‌ها و قدرت طلبی‌هایی از سر گذرانده است. بنای دیوار در زمانی که احداث شده ارتفاعی در حدود 4 متر داشت و حدود 200 متر طول آن بود در حقیقت دیوار نماد وجود جنگ سردی در اروپا بود.

آثار تاریخی که در این محل باقی مانده است یادگار دورانی است که آلمان به دو دسته آلمان شرقی و آلمان غربی تقسیم شد، بدون رضایت و نظرخواهی هیچ یک از شهروندان آن. این دیوار درک صحیحی از اتفاقاتی که در آلمان در دوران پس از نازی‌ها رخ داده است به بازدید کنندگان آن می‌دهد.

علاوه بر بازگویی حوادثی که در 28 سال وجود دیوار معروف برلین اتفاق افتاد، روی این بنا تصاویری دیده می‌شود از کشته شدگان آلمانی که در جنگ جهانی دوم جان خود را از دست دادند و گاهی تصاویری از بخش‌های مختلف حوادث رخ داده مرتبط با احداث دیوار برلین دیده می‌شود که علی رغم سالیانی که از خراب شدن این دیوار گذشته است، هنوز هم هر شخصی که از این یادبود دیدن می‌کند فضای حاکم بر آلمان کمونیستی را احساس می‌کند و خود را در غمی که اهالی برلین برای از دست دادن عزیزانشان داشتند و شرایطی که در آن محکوم به زندگی بودند را احساس می‌کند.

بازدید از دیوار برلین

دیوار برلین که اثری از واقعه‌ای دردناک و به یاد ماندنی از اتفاقات و حوادث پس از جنگ جهانی دوم است، بسیار طویل بوده که امروزه تنها بخش‌های کوچکی از آن مورد بازدید افراد مختلف قرار می‌گیرد. پس از فروپاشی دیوار برلین هنرمندان نقاش آثار هنری خود را با نقاشی کردن بر روی اسن دیوار در معرض دید عموم مردم قرار دادند تا هم بیانگر اتفاقات ناگواری که در طی وجود این دیوار رخ داده باشد و هم یاد آن روزگاران را زنده نگه دارد.

بخش حدودا یک کیلومتری از این دیوار نشان دهنده دشمنی است که در آن زمان سبب کشیده شدن این دیوار و گسستن شهر برلین شد. علاوه بر این برای بازدید از این اثر خوب است از موزه کمپ پناهندگان هم دیدن کنید. این موزه نشان دهنده افرادی است که خطرات زیادی را به جان خود خریدند تا از این دیوار عبور کنند که یا به سختی موفق می‌شدند و یا ناکام می‌ماندند.

بازدید از دیوار برلین

بهتر است هنگام بازدید از دیوار برلین مسیری را انتخاب کنید که از بخش شرقی دیوار شروع می شود زیرا در این صورت می‌توانید در امتداد دیوار برلین پیاده روی کنید و به پلی که در انتهای این مسیر است برسید. علاوه براین می‌توانید از مترو برای رسیدن به دیوار برلین استفاده کنید و از این جاذبه توریستی دیدن کنید. اگر اهل دوچرخه سواری هستید این گزینه نیز در امتداد مسیر بازدید از دیوار برای شما وجود دارد.

در امتداد مسیر کنار دیوار برلین راه باریکی برای عبور دوچرخه است که می‌توانید از آن استفاده کنید و در غیر این صورت مراقب خودتان در مقابل دوچرخه سواران دیگر باشید. بهترین زمان جهت بازدید از این مکان شاید غروب باشد، به دلیل این که در طول روز افرادی که برای بازدید دیوار برلین می‌آیند بیشتر است. البته شاید برای عکس گرفتن کمی تاریک باشد. اما می‌توانید از مناظر رودخانه و پل نیز بهره ببرید.

حضور راهنما برای بازدید از دیوار برلین

در صورتی که از یک راهنمای با حوصله و خوب برای بازدید از دیوار بهره ببرید به همراه راهنمای صوتی جی پی اس، اطلاعات کامل و جامعی در ارتباط با این مکان به دست خواهید آورد. اگر توریست هستید و قصد سفر به کشور آلمان و بازدید از شهر و دیوار برلین را دارید، راهنمایانی در ایست بازرسی چارلی هستند که می‌توانید از آنها برای همراهی و کسب اطلاعات کمک بخواهید.   

تورهایی مثل تورهای آخر هفته برای بازدید از دیوار و یا تور‌های دوچرخه سواری کنار دیوار برلین هم گزینه مناسبی هستند که برای مقرون به صرفه بودن و به دست آوردن اطلاعات بیشتر می‌توانید از آنها استفاده کنید.

برلین پایتخت کشور آلمان، در سال‌هایی پس از جنگ جهانی دوم، ناملایماتی را به خود دیده است. دیوار برلین سمبل جنگ و قدرت طلبی کشورهای بزرگ جهان بود که حدود 28 سال آلمان را به دو نیمه تقسیم کرد و مردم آن کشور را دچار آزردگی و ناکامی‌هایی نمود. در پی بسیاری کشته شدن افراد بی‌گناه و نهایتا اعلام صلح دیوار برلین فرو ریخت. امروزه پس از گذشت سال‌ها از این واقعه تاریخی دیوار برلین برای گردشگران به عنوان اثری دیدنی به شمار می‌رود.

شهر برلین

برلین پایتخت آلمان و شهری است بسیار زیبا، سرسبز، به طوری که می‌توان گفت بیشتری مناطق جنگلی و سبز را نسبت به سایر شهرهای اروپا دارد. برلین از معروف‌ترین شهر های آلمان به شمار می‌رود که جاذبه‌های بسیار زیادی دارد.

بسیاری از اتفاقاتی که در تاریخ آلمان رخ داده است در بستر این شهر بوده است. پس از جنگ جهانی دوم، برلین بین کشورهای قدرتمند جهان از جمله فرانسه، آمریکا، شوروی و انگلستان قسمت شد. این مسئله در نهایت منجر به این شد که این قدرت‌های برتر دیواری را بین قسمت شرق و غرب آلمان احداث کنند که پس از آن آلمان را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کرد و این موضوع منجر به مشکلات عدیده‌ای برای مردم این شهر شد. تا زمانی که سرانجام در سال 1989 انقلابی سفید در این منطقه روی داد و دو قسمت شرقی و غربی برلین در کنار یکدیگر قرار گرفتند و دو قسمت آلمان رسما با هم متحد شدند.

دیوار برلین | معرفی - تصاویر - تاریخچه - علت ساخت

سوالات متداول دیوار برلین

تاریخچه مختصر دیوار برلین چیست؟

در حقیقت این بخش از دیوار که طی این سالیان باقی مانده با کوشش یک فرد نقاش ایرانی به نام کانی علوی بوده است. آقای علوی و عده‌ای از هنرمندان نقاش دیگر در دهه 90 یعنی تقریبا اولیل فروپاشی دیوار، آن را نقاشی کردند که به یادگار باقی بماند و اکنون نیز این دیوار توسط نقاشی‌های عدیده‌ای پوشیده شده و تحت عنوان گالری جبهه شرقی مرکز بازدید هزاران توریست قرار گرفته است. 

علت ساخت دیوار برلین چیست؟

پس از این که جنگ جهانی دوم به پایان رسید، کشور آلمان به دلیل این که تنها شکست خورده جنگ به شمار می‌رفت، کشورهای پیروز شده یعنی آمریکا، فرانسه، انگلستان و شوروی تصمیم بر تجزیه آلمان گرفتند. در این میان شهر برلین به دلیل این که از موقعیت خوب و اهمیت زیادی برخوردار بود، توسط قدرت‌های پیروز شده در جنگ جهانی دوم به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شد.

بهترین مسیر برای بازدید از دیوار برلین چیست؟

بهتر است هنگام بازدید از دیوار برلین مسیری را انتخاب کنید که از بخش شرقی دیوار شروع می شود زیرا در این صورت می‌توانید در امتداد دیوار برلین پیاده روی کنید و به پلی که در انتهای این مسیر است برسید.

مشاوره تخصصی و ارزیابی ویزا

شاید برای شما جالب باشد

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه تاریخ طبیعی سنکن برگ فرانکفورت

موزه تاریخ طبیعی سنکن برگ، واقع در شهر فرانکفورت یکی از معروف‌ترین و بهترین جاذبه‌های دیدنی کشور آلمان می‌باشد که...

خواندن بیشتر

چگونه ویزای دوسلدورف آلمان را دریافت نمائیم؟

شهر دوسلدورف را مرکز صنعت مد و تبلیغات در کشور آلمان می‌دانند به طوری که این شهر به عنوان سومین...

خواندن بیشتر

با خوشمزه ترین غذاهای آلمان آشنا شوید

غذاهای آلمان از شهرت و محبوبیت بسیار بالایی در نزد گردشگران و توریست‌ها برخوردار است به طوری که هر گردشگری...

خواندن بیشتر
نظرات خود را با ما در میان بگذارید

دیدگاه کاربران

هیچ دیدگاهی وجود ندارد شما اولین نفر باشید

دیدگاه شما در مورد این مطلب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

021-34703