موزه علوم طبیعی بروکسل | معرفی – تصاویر – تاریخچه
نویسنده: امین بابازاده
موزه علوم طبیعی بروکسل، یکی از برترین و پیشرفتهترین موزههای اروپا به شمار میرود که توانسته توجه بسیاری از محققان بیو زیستی را به سمت خودش جلب کند. برای بازدید از جذابیتهای این موزه لازم نیست که حتما یک محقق باشید، زیرا وجود منابع نایاب و بخشهای مختلف و دیدنی باعث شده تا موزه علوم طبیعی بروکسل برای همه افراد مکانی خاص به شمار رود. برای آشنایی بیشتر با این موزه جادویی، در ادامه همراه ما باشید.
تاریخچه موزه علوم طبیعی بروکسل
اولین اثر کشف شده برای نمایش در این موزه، در ۳۱ مارس سال ۱۸۴۶ وارد موزه شد. این در حالیست که ساختمان این مکان در سال ۱۸۰۲، یعنی ۴۲ سال قبل از این اتفاق توسط چارلز آلکساندر لورن، شاهزاده وقت بلژیک، ساخته شده بود. طبق اسناد تاریخی، قدمت موزه علوم طبیعی بروکسل به قرن ۱۸ میلادی باز میگردد و اولین مدیر موزه یکی از دانشمندان و سیاستمداران بلژیکی به نام برناردو بوستون کیزنجی بود که در طی سالهای فعالیتش توانست ۲۴۷۴ قطعه از اسکلتهای نایاب را به موزه اضافه کند.
در سال ۱۸۶۰ و در طی ساخت و سازهایی که در شهر آنتورپ در نزدیکی بروکسل در حال انجام بود، فسیلهایی با ارزش و قدیمی از چند نهنگ پیدا شد که در نهایت به این موزه اهدا گردید. جالب است بدانید که طبق افسانهها، ۲ نهنگ دریایی معروف وجود دارد که تا پیش از این مردم فکر میکردند وجود خارجی نداشته و تنها در داستانهای غیرواقعی زندگی میکنند، اما بعدها مشخص شد که این نهنگها کاملا واقعی هستند و اسکلتشان نیز در موزه قرار گرفته است.
در موزه علوم طبیعی بروکسل اسکلتهای زیادی به چشم میخورد که اغلب آنها پیش از سال ۱۹۰۰ کشف و به موزه اضافه شدهاند. همچنین در سالهای ۱۸۹۱ تا ۱۹۰۵ این موزه تحت بازسازی قرار گرفته و مجموعههای جدیدی در آن به نمایش گذاشته شد. البته در سالهای ۲۰۰۷ و ۱۹۵۰ نیز اصلاحاتی در موزه انجام گرفت که در نهایت باعث بزرگتر و غنیتر شدن آن گردید.
جذابیت های موزه علوم طبیعی بروکسل
در مجموع میتوان گفت که این مکان بیش از آن که یک موزه باشد، یک منبع غنی برای تحقیقات علوم پایه و زیستی به شمار میرود که مجموعههای خاص و نایاب زیادی را در دل خودش جای داده است. اولین قطعات به نمایش گذاشته شده در این موزه در برینسارت و در سال ۱۷۸۷ کشف شده بودند. همچنین در موزه علوم طبیعی، اسکلت بیش از ۳۰ دایناسور قرار گرفته که جزو یکی از بزرگترین کلکسیونهای دنیا در این زمینه شناخته میشود.
در سال ۱۹۶۰ میلادی بود که جان د هاینزلین براکورت موفق شد تا استخوانهای بزرگترین دایناسور جهان را در کنگو کشف کند! این کشف بینظیر نیز در نهایت به مجموعه افتخارات موزه اضافه شد. بد نیست بدانید که این مکان خاص علاوه داشتن بخشهای عمومی مانند نمایشگاه، دارای قسمتهای تحقیقاتی و تخصصی نیز میباشد.
دانستی های جالب در مورد موزه علوم طبیعی بروکسل
- در سالن دایناسورهای این موزه بیش از ۳۰ اسکلت نایاب از بزرگترین جانداران سابق دنیا، یعنی دایناسورها، به نمایش گذاشته شده است.
- در سالن نهنگها میتوانید اسکلتهایی از جانداران دریایی منقرض شده و جاندارانی مانند شیرماهیها، دلفینها و نهنگها را مشاهده کنید.
- بخشهایی به نام تونلهای شیشهای قطب جنوب و قطب شمال در این موزه قرار گرفته که شما میتوانید بقایای گونههای زیستی موجود در این بخشهای زمین را تماشا کنید.
- در گالری پستانداران موزه علوم طبیعی بروکسل، نزدیک به ۹ میلیون اثر قرار گرفته که ارزش بالایی دارند.
- بلیطهای این موزه در چهارشنبههای اول هر ماه از ساعت 1 بعد از ظهر به بعد برای افراد کاملا رایگان خواهد بود.
کلام پایانی
ما در این مطلب یکی از جذابترین و نفیسترین موزههای دنیا، یعنی موزه علوم طبیعی شهر بروکسل را به شما معرفی کردیم. در این موزه بقایای کمیاب جانداران و به خصوص دایناسورها به نمایش گذاشته شده که بازدید از آنها تجربهای فراموش نشدنی خواهد بود.
سوالات متداول موزه علوم طبیعی بروکسل
باز دید از موزه علوم طبیعی بروکسل برای چه افرادی مناسب است؟
برای بازدید از جذابیتهای این موزه لازم نیست که حتما یک محقق باشید، زیرا وجود منابع نایاب و بخشهای مختلف و دیدنی باعث شده تا موزه علوم طبیعی بروکسل برای همه افراد مکانی خاص به شمار رود.
اولین اثر کشف شده در چه سالی وارد موزه علوم طبیعی بروکسل شد؟
اولین اثر کشف شده برای نمایش در این موزه، در ۳۱ مارس سال ۱۸۴۶ وارد موزه شد.
جذابیت اصلی موزه علوم طبیعی بروکسل چیست؟
اولین قطعات به نمایش گذاشته شده در این موزه در برینسارت و در سال ۱۷۸۷ کشف شده بودند. همچنین در موزه علوم طبیعی، اسکلت بیش از ۳۰ دایناسور قرار گرفته که جزو یکی از بزرگترین کلکسیونهای دنیا در این زمینه شناخته میشود.
دیدگاه کاربران