برج رادیویی گلیویتسه لهستان | معرفی – تصاویر – ساختار

برج رادیویی گلیویتسه لهستان | معرفی – تصاویر – ساختار

برج رادیویی گلیویتسه لهستان، Gliwice Radio Tower یک برج انتقال در منطقه Szobiszowice در گلیویتس، سیلسیا، کشور لهستان است.

برج رادیویی گلیویتسه لهستان Gliwice Radio Tower یک برج انتقال در منطقه Szobiszowice در گلیویتس، سیلسیا، کشور لهستان است. این برج از 1 آگوست 1934 به عنوان برج رادیویی گلویتیسه لهستان ساخته شد، زمانی که این قلمرو بخشی از آلمان بود. توسط Reichssender Breslau (شرکت پخش سابق Schlesische Funkstunde) از شبکه رادیویی Reichs-Rundfunk-Gesellschaft اداره می‌شد.

برج رادیویی گلیویتسه لهستان | یوروپ تورز

معرفی برج رادیویی گلیویتسه لهستان

این برج از فرستنده رادیویی Mühlacker الگوبرداری کرد و جایگزین فرستنده کوچکتر در Gleiwitz واقع در نزدیکی خیابان Raudener Straße شد و در 23 دسامبر 1935 به بهره برداری رسید. در 31 اوت 1939، اس اس آلمان یک حمله “لهستانی” به ایستگاه رادیویی گلایویتز ترتیب داد که بعداً به عنوان توجیهی برای تهاجم به لهستان مورد استفاده قرار گرفت. تاسیسات انتقال در جنگ جهانی دوم تخریب نشد.

از 4 اکتبر 1945 تا افتتاح فرستنده جدید در رودا Śląska در سال 1955، فرستنده Gliwice برای انتقال امواج متوسط توسط رادیو دولتی لهستانی Polskie مورد استفاده قرار گرفت. پس از سال 1955، از آن برای پارازیت ایستگاه‌های موج متوسط (مانند رادیو اروپای آزاد) که برنامه‌های لهستانی زبان را از اروپای غربی پخش می‌کردند، استفاده شد.

ساختار برج رادیویی گلیویتسه

برج رادیویی گلیویتسه لهستان 118 متر (387 فوت) ارتفاع دارد (شامل گلدسته بلند 8 متری در بالای آن)، با یک چارچوب چوبی از کاج اروپایی اشباع شده که توسط اتصالات برنجی به هم متصل شده است. این برج توسط مردم محلی به “برج ایفل سیلزی” لقب داده شده و بی‌شباهت به برج ایفل پاریس هم نیست. ابعاد سکوی بالای برج رادیویی گلیویتسه لهستان 2.13 x 2.13 متر است. نردبانی با 365 پله دسترسی به بالا را فراهم می‌کند.

این برج بلندترین سازه چوبی اروپا است. این برج در ابتدا برای حمل آنتن برای پخش امواج متوسط طراحی شده بود، اما این فرستنده دیگر فعال نیست و تنها جنبه دیدنی دارد. امروزه برج رادیویی گلیویتسه لهستان دارای چندین آنتن فرستنده گیرنده برای خدمات تلفن همراه و یک فرستنده FM کم مصرف است که با فرکانس 93.4 مگاهرتز پخش می‌شود.

برج رادیویی گلیویتسه لهستان علاوه بر این یک مکان بسیار مهم در تاریخ لهستان است، زیرا محل به اصطلاح حادثه Gleiwitz در 31 اوت 1939 – یک عملیات مخفی پرچم دروغین سرویس‌های مخفی آلمان با هدف ایجاد ظاهر تجاوز لهستان به پاسگاه آلمان است.

این عملیات مجموعه‌‌ای از حوادث مرزی بود که قبل از تهاجم آلمان به لهستان انجام شد و هدف همه آنها نشان دادن اقدامات تجاوزکارانه ادعایی لهستان بود و در نتیجه تصمیم هیتلر برای شروع حمله را توجیه کرد و همچنین برای متقاعد کردن فرانسهذ. بریتانیا از ارائه کمک نظامی به لهستان که بر اساس معاهدات اتحاد مربوطه تضمین شده است، خودداری کند.

برج رادیویی گلیویتسه لهستان که بخشی از مجموعه را تشکیل می‌دهد احتمالاً تنها سازه چوبی باقی مانده در نوع خود است. قبل از جنگ جهانی دوم، حداقل چند برج از این دست در قلمرو آن زمان آلمان وجود داشت. به همین دلیل، این برج میراث مهمی از اندیشه مهندسی است و شاهدی منحصر به فرد برای توسعه رادیو است.

باید تاکید کرد که زمانی که برج رادیویی گلیویتسه لهستان در دهه 1930 ساخته شد، برج‌های رادیویی چوبی هنوز یک چیز جدید بودند، با آنتن‌‌های معلق عمودی نصب شده بر روی چنین سازه‌هایی که دامنه سیگنال بسیار گسترده‌‌ای را فراهم می‌کردند. برج رادیویی گلیویتسه لهستان را می‌توان دریافت نه فقط در در تمام اروپا، اما حتی در آمریکای شمالی است. برج رادیویی گلیویتسه لهستان با ارتفاع تقریباً 111 متری، بلندترین برج چوبی رادیویی موجود امروزی و همچنین بلندترین سازه چوبی باقیمانده پیش از سال 1939 در نوع خود است، علیرغم اینکه ارتفاع متوسطی دارد.


سوالات متداول برج رادیویی گلیویتسه لهستان

این برج رادیویی چیست و در کجا قرار دارد؟

برج رادیویی گلیویتسه لهستان Gliwice Radio Tower یک برج انتقال در منطقه Szobiszowice در گلیویتس، سیلسیا، کشور لهستان است.

برج رادیویی لهستان دقیقا در کجا قرار دارد؟

این برج از فرستنده رادیویی Mühlacker الگوبرداری کرد و جایگزین فرستنده کوچکتر در Gleiwitz واقع در نزدیکی خیابان Raudener Straße شد و در 23 دسامبر 1935 به بهره برداری رسید.

برج رادیویی لهستان چه کاربردی داشت و الآن چه کاربردی دارد؟

این برج بلندترین سازه چوبی اروپا است. این برج در ابتدا برای حمل آنتن برای پخش امواج متوسط طراحی شده بود، اما این فرستنده دیگر فعال نیست و تنها جنبه دیدنی دارد.

مطالعه مطالب زیر نیز می توانید برای شما مفید باشد

نظرت چی بود؟

0 نظر

دیدگاهی ارسال نشده است!