کانال کورینتوس | یکی از مهم ترین مسیر های دریایی یونان
نویسنده: امین بابازاده
کانال کورینتوس (Corinth Canal) یکی از مهمترین مسیرهای دریایی در یونان بوده که دریای اژه را به خلیج سارونیک متصل میکند. گردشگرانی که قصد دارند به کورینتوس سفر کنند، بایستی از قایق استفاده کرده و قایقها نیز باید از این کانال باریک که مربوط به قرن 19 است، عبور کنند. طول این کانال 6.4 کیلومتر و عرض آن نیز تنها 21.4 متر است. به دلیل عرض کمی که کانال دارد، کشتیهای گردشگری یا باربری امروزی نمیتوانند از آن عبور کنند.
معرفی کانال کورینتوس در یونان
کانال کورینتوس، یکی از مهمترین آثار زیربنایی دولت مدرن یونان است که در 25 ژوئیه 1893 به بهره برداری رسید. بسیاری بر این باورند که این کانال فعالیتهای دریایی را برای همیشه تغییر داده است. کانالکورینتوس که به نام تنگه کورینتوس نیز شناخته میشود، ایونی و اژه را به هم متصل میکند و عبور کشتیهای باری و مسافری بین دو دریا را بسیار سریعتر میکند.
کار ساخت و ساز این کانال در سال 1882 آغاز شد و در ادامه توسط نخست وزیر وقت سوتیریوس سوتیروپولوس افتتاح شد، اما توسط سلف وی هاریلاوس تریکوپیس که دوره حضور وی در دولت یونان تنها دو ماه قبل از آن تاریخ به پایان رسیده بود، پیشبینی و تکمیل شد.
قبل از ساخته شدن این کانال، کشتیهایی که از دریای ایونی با مقصد آتن یا جزایر دریای اژه به راه میافتادند، مجبور بودند شبه جزیره پلوپونز را دور بزنند و بالعکس، تا به مقصد مورد نظر خود برسند. پس از سال 1893، کشتیهای باری و مسافری از کانال کورینتوس عبور کرده و بسیار سریعتر و راحتر به مقصد میرسند. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که کشتیهایی که عرض کمتری دارند، میتوانند از کانال کورینتوس عبور کنند.
کانال کورینتوس به دلیل رانش زمین بسته است
به دلیل رانش زمین در امتداد کانال کورینتوس در ماه ژوئیه، این مسیر بسته و وارد کارهای بازسازی در مسیر مهم کشتیرانی بین سرزمین اصلی یونان و شبه جزیره پلوپونز (Peloponnese) شده است. از آن جایی که این کانال از ژانویه به دلیل رانش زمینهای قبلی بسته شده است و با وجود اینکه کارها ادامه دارد، به نظر میرسد آبراه موسوم به “سوئز یونانی” تا آینده قابل پیشبینی بسته بماند.
از ژانویه 2021، زمانی که اولین زمین لغزش بزرگ سال در کانال رخ داد، کار تعمیرات در کورینتوس در حال انجام است. هیچ جدول زمانی مشخصی در مورد اینکه چه زمانی ممکن است این بازسازیها به پایان برسد منتشر نشده و همچنین رویدادهای اخیر احتمالا فقط پیشبینی زمان عملکرد دوباره کانال را دشوارتر کرده است.
بر اساس مطالعات، رطوبت و فرسایش باعث از بین رفتن پایههای سنگی شده است که زمین را از سقوط به داخل کانال نگه داشته و محافظت میکند. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که در جولای 2022، دولت یونان به طور موقت کانال را بازگشایی کرد اما هنوز کارهای بازسازی در این مجموعه به طور کامل به پایان نرسیده که باعث شده تا بسیاری از قایقرانان و کشتیرانها، برای عبور از این منطقه به مشکل بربخورند.
نگاهی به تاریخچه ساخت کانال کورینتوس یونان
در دوران مدرن، ایده ساخت کانال کورینتوس برای اولین بار به طور جدی در سال 1830، بلافاصله پس از استقلال یونان از امپراتوری عثمانی، مطرح شد. ایوانیس کاپودیستریاس، دولتمرد یونانی، یک مهندس فرانسوی را استخدام کرد تا پروژهای واقع بینانه را جمع آوری کند( که در نهایت با هزینه گزافی معادل 40 میلیون فرانک طلا خاتمه یافت) و دولت یونان را مجبور کرد یک بار دیگر پروژه پرهزینه را رها کند. اندکی بعد با الهام از ساخت کانال سوئز، نخست وزیر تراسیوولوس زائمیس قانونی را در سال 1870 امضا کرد که مجوز پروژه مهندسی کانال کورینتوس را میداد.
رویای کانال کورینتوس سرانجام زمانی به واقعیت تبدیل شد که در سال 1881، Société Internationale du Canal Maritime de Corinthe برای ساخت این کانال و بهره برداری از آن برای 99 سال آینده ماموریت یافت.
سخن پایانی
همان طور که مطالعه کردید، کانال کورینتوس یکی از مهمترین مسیرهای دریایی یونان است. اگر قصد بازدید از این کانال را دارید، توصیه میکنیم ابتدا اخبار مربوط به بازسازی و بازگشایی کانال را مشاهده کنید.
سوالات متداول کانال کورینتوس یونان
کانال کورینتوس یونان چه دریا هایی را به هم متصل می کند؟
کانال کورینتوس یکی از مهمترین مسیرهای دریایی در یونان بوده که دریای اژه را به خلیج سارونیک متصل میکند.
کانال کورینتوس یونان از چه جایگاهی در این کشور برخوردار است؟
کانال کورینتوس، یکی از مهمترین آثار زیربنایی دولت مدرن یونان است که در 25 ژوئیه 1893 به بهره برداری رسید.
علت بسته شدن کانال کورینتوس چیست؟
به دلیل رانش زمین در امتداد کانال کورینتوس در ماه ژوئیه، این مسیر بسته و وارد کارهای بازسازی در مسیر مهم کشتیرانی بین سرزمین اصلی یونان و شبه جزیره پلوپونز شده است.
دیدگاه کاربران