اقامت اسلوونی 2023 | شرایط و راه های گرفتن اقامت اسلوونی
نویسنده: امین بابازاده
اسلوونی یکی از کشورهای اروپایی است که شرایط اقتصادی مناسبی دارد. همین موضوع سبب میشود افراد زیادی به این کشور مهاجرت کنند و خواستار اخذ اقامت اسلوونی باشند. اخذ اقامت اسلوونی راههای مختلفی دارد که هر فرد با توجه به شرایط خود میتواند برای آن اقدام کند. اگر شما هم میخواهید اطلاعاتی درباره یاقامت اسلوونی به دست بیاورید میتوانید در این مقاله همراه ما باشید.
کشور اسلوونی
این کشور یک کشور کوچک اروپایی است که از غرب با ایتالیا، از شمال با اتریش، از شرق با مجارستان و از جنوب با کرواسی همسایه است. پایتخت این کشور کوچک، لیوبلانیا است و با 2 و نیم میلیون نفر جمعیت یکی از کشورهای کم جمعیت جهان محسوب میشود. اسلوونی کشوری است که از کوهها و تپههای زیادی تشکیل شده است و به همین دلیل است که هرجا زمین همواری وجود دارد جمعیت در آن منطقه مستقل شده است.
اسلوونی از لحاظ اقتصادی و صنعت و کشاورزی کشور فوق العاده قدرتمندی است. همین موضوع سبب میشود که افراد زیادی علاقهمند به مهاجرت به این کشور و اخذ اقامت اسلوونی باشند. حدود 60 درصد مردم اسلوونی مسیحی هستند و بقیه یا پیرو سایر ادیان هستند و یا دینی ندارند. این کشور از سال 1991 به عنوان یک کشور مستقل شناخته میشود و قبل از آن جزوی از کشور یوگسلاوی بوده است.
اقامت اسلوونی
همانطور که گفتیم اسلوونی شرایط اقتصادی بسیار خوبی دارد و استاندارد زندگی در این کشور بسیار بالاست. از لحاظ شغلی نیز این کشور دارای شرایط مناسبی است. همچنین امنیت در این کشور بسیار بالا است. همه یاین موضوعات سبب میشود افراد زیادی از کشورهای غیر پیشرفته بخواهند اقامت این کشور را بگیرند و از کشور خود به این کشور مهاجرت کنند. راههای مختلفی برای گرفتن اقامت اسلوونی وجود دارد که مهمترین آنها ثبت شرکت، تحصیل و تولد میباشد که ما در ادامه توضیحاتی درباره یآنها میدهیم.
اخذ اقامت اسلوونی از طریق ثبت شرکت
یکی از سادهترین راهها برای اخذ اقامت اسلوونی ثبت شرکت است که افراد زیادی نیز از این طریق اقدام میکنند. برای اخذ اقامت از این طریق شما باید یک شرکت برای خود تأسیس کنید یا اینکه یک شرکت را در اسلوونی خریداری کنید. در این روش شخص میتواند با ثبت یا خرید یک شرکت در اسلوونی ویزای بلند مدت تجاری بگیرد. همچنین با گرفتن این ویزا شخص میتواند به 27 کشور اروپایی بدون هیچ محدودیتی رفت و آمد داشته باشد.
برای ثبت شرکت در اسلوونی شخص باید حداقل سن قانونی را دارا باشد ولی حداکثری برای آن تعیین نشده است. طبق آخرین تغییراتی که در این کشور صورت گرفته کسانی که میخواهند برای خانواده خود نیز اقامت اسلوونی را بگیرند، ابتدا باید سرپرست خانواده اقامت خود را بگیرد و پس از گذشت یک سال از آن برای گرفتن اقامت همسر و فرزندان زیر سن قانونی خود اقدام کند. همچنین پس از پنج سال شخص و خانوادهاش میتوانند اجازه یاقامت دائم کشور اسلوونی را بگیرند. حداقل سرمایه برای ثبت کردن یک شرکت 7500 یورو است.
مزایای اقامت اسلوونی از طریق ثبت شرکت
- این نوع اجازه اقامت مزایای خاصی برای شخص و خانوادهاش دارد که به آنها میپردازیم:
- شخص بدون داشتن شریک محلی مالکیت صد درصدی شرکت را داشته باشد.
- می تواند پس از گذشت 5 سال درخواست اجازه اقامت دائم کند
- به راحتی میتواند ویزای هر کشوری را بگیرد.
- می تواند به 27 کشور اروپای شینگن برای تجارت یا حتی مسافرت به راحتی سفر کند.
- از مارک تجاری اروپایی استفاده کند.
- فرزندان زیر سن قانونی شخص میتوانند به صورت رایگان در مدارس این کشور تحصیل کنند.
- فرزندان شخص میتوانند در دانشگاه تا مقطع کارشناسی ارشد رایگان تحصیل کنند.
- با اخذ پاسپورت شخص میتواند به کشورهای زیادی از جمله کانادا و آمریکا بدون ویزای اسلوونی سفر کند.
- مدارک لازم برای ثبت شرکت در اسلوونی
- اگر خواستار اقامت اسلوونی از طریق ثبت شرکت هستید باید مدارک زیر را برای ثبت شرکت خود ارائه کنید:
- اصل و کپی مدرک تولد شما (اصل و کپی شناسنامه)
- اصل و کپی پاسپورت شما
- اصل و کپی آدرس اقامت دائمی شما (می توانید برای تایید از قبض برق و آب استفاده کنید)
- پر کردن فرمهای مربوطه برای ثبت شرکت
- اگر شخص خود برای ثبت شرکت اقدام کند باید حتماً به اسلوونی برود ولی اگر خود نخواهد این کارها را انجام دهد میتواند از یک وکیل معتبر برای این کار استفاده کند.
اخذ اقامت اسلوونی از طریق تحصیل
یکی دیگر از روشهای اخذ اقامت اسلوونی که طرفداران زیادی دارد اخذ اقامت اسلوونی از طریق تحصیل میباشد. البته طبق قوانین مهاجرتی اروپا کشور اسلوونی از همان ابتدا به متقاضیان تحصیل اجازه اقامت نمیدهد. در واقع تا زمانی که شخص در حال تحصیل میباشد به او اجازه اقامت داده نمیشود ولی پس از فارغ التحصیلی میتواند درخواست اجازه یکار کند. مدت زمان اجازه کار سه سال میباشد و شخص میتواند با دریافت آن و استخدام در یک شغل مناسب، درخواست اقامت اسلوونی را داشته باشد.
گرفتن اجازه یکار موقت نیز شرایط خاصی دارد. اول اینکه شخص باید سال آخر تحصیلاتش را در کشور اسلوونی پشت سر گذاشته باشد و آموزش عالی را به دست آورده باشد. همچنین شخص باید برای خود یک کارفرما پیدا کند یا اینکه خود پس از گذشت 2 سال از اتمام تحصیلات خودفرما شود.
اخذ اقامت اسلوونی از طریق تولد
سیستم اعطای تابعیت در اسلوونی مانند سایر کشورهای اروپایی از طریق خون میباشد. اگر یکی از والدین یا هردوی آنها شهروند اسلوونی باشند، فرزند نیز به عنوان شهروند اسلوونی شناخته خواهد شد و میتواند از این طریق برای گرفتن اقامت اسلوونی اقدام کند. البته اگر این فرزند خارج از خاک اسلوونی به دنیا آمده باشد به طور خودکار دارای اقامت اسلوونی نمیباشد ولی میتواند برای اخذ اقامت اسلوونی اقدام کند. برای این کار نیز دو راه پیش روی خود دارد. اول اینکه قبل از 36 سالگی برای آن اقدام کند و درخواست شهروندی خود را به دولت اسلوونی تقدیم کند. یا اینکه میتواند پس از 18 سال اقامت دائم درخواست شهروندی اسلوونی را داشته باشد.
همچنین فرزندانی که پدر مادر اسلوونیایی ندارند ولی در خاک اسلوونی به دنیا آمدهاند میتوانند تحت شرایط زیر برای درخواست اقامت اقدام کند:
- حداقل باید 10 سال در اسلوونی اقامت داشته باشد.
- حداقل 18 سال سن داشته باشد.
- هیچگونه سابقه یجرم و جنایت در کشور اسلوونی نداشته باشد.
- اگر دارای تابعیت کشور دیگری است باید برای باطل نمودن آن اقدام کند.
- توانایی صحبت کردن به زبان اسلوونیایی را داشته باشد.
- اخذ اقامت اسلوونی از طریق ویزای کار
یکی دیگر از روشهای کسب اقامت اسلوونی از طریق ویزای اسلوونی کار میباشد. برای کسانی که در حوزه شنگن حضور دارند، اخذ اقامت کاری زحمت زیادی ندارد ولی اگر شخص خارج از حوزه شنگن باشد نیاز به دعوت نامه کاری دارد. البته فرستادن دعوت نامه کاری کار سادهای نیست. ابتدا شخص کارفرما که در اسلوونی حضور دارد، آگهی استخدامی برای شغل مربوطه را در اسلوونی منتشر میکند و اگر سه ماه شخصی از حوزه یشینگن برای این کار مراجعه نکرد، کارفرما میتواند دعوت نامه کاری را از طریق دولت اسلوونی برای شخص بفرستد.
اگر درخواست از طریق دولت اسلوونی پذیرفته شد، شخص میتواند وارد اسلوونی شده و مشغول کار شود. شخص میتواند پس از گذشت 5 سال و پرداخت مالیات مربوطه درخواست اقامت دائم اسلوونی را بکند.
هزینه اقامت اسلوونی
برای کسانی که قصد اخذ اقامت اسلوونی را دارند بهتر است که هزینههای زندگی در اسلوونی را بدانند تا بتوانند برنامهریزی مناسبی داشته باشند. هزینههای زندگی برای دانشجوها متفاوت از سایر افراد جامعه است. البته این هزینهها به نوع زندگی فرد بستگی زیادی دارد و متناسب با نوع زندگی شخص است ولی برای کسانی که یک زندگی معمولی را انتخاب میکنند، این هزینهها چندان بالا نیست و میتوان به راحتی این پول را با کار کردن به دست اورد.
برای یک خانه یمعمولی در اسلوونی که دارای یک سرویس بهداشتی و حمام و اتاق و آشپزخانه باشد، باید هزینهای حدود 200 یورو بپردازید. قیمت آپارتمان نیز بستگی به متراژ و امکانات آن دارد و اگر قصد اجاره ییک آپارتمان با امکانات خوب را داشته باشید باید چیزی حدود 600 یورو پرداخت کنید.
هزینه زندگی برای دانشجوها
کسانی که اقامت اسلوونی از طریق تحصیل را انتخاب کردهاند و برای تحصیل وارد کشور اسلوونی شدهاند، هزینههای کمتری نسبت به سایر افراد برای زندگی در این کشور پرداخت میکنند. به طور میانگین هزینه یزندگی برای یک دانشجو چیزی حدود 600 یورو است که کمتر از سایر کشورهای اروپایی است. این پول هزینه یخوابگاه، خورد و خوراک و همچنین رفت و آمد دانشجو میباشد. همچنین دانشجو برای اینکه هزینه یزندگی خود را تأمین کند، میتواند تا 20 ساعت در هفته کار کند و به راحتی هزینههای مورد نیاز خود را از این طریق تأمین کند.
سوالات متداول اقامت اسلوونی 2022
یکی از مهمترین راه های اخذ اقامت اسلوونی چیست؟
راه های مختلفی برای گرفتن اقامت اسلوونی وجود دارد که مهم ترین آنها ثبت شرکت، تحصیل و تولد می باشد که ما در ادامه توضیحاتی درباره ی آن ها می دهیم.
گرفتن اخذ اقامت اسلوونی از طریق تحصیل چگونه می باشد؟
یکی دیگر از روش های اخذ اقامت اسلوونی که طرفداران زیادی دارد اخذ اقامت اسلوونی از طریق تحصیل می باشد. البته طبق قوانین مهاجرتی اروپا کشور اسلوونی از همان ابتدا به متقاضیان تحصیل اجازه اقامت نمی دهد. در واقع تا زمانی که شخص در حال تحصیل می باشد به او اجازه اقامت داده نمی شود ولی پس از فارغ التحصیلی می تواند درخواست اجازه ی کار کند.
شرایط اخذ اقامت اسلوونی از طریق کار چگونه می باشد؟
یکی دیگر از روش های کسب اقامت اسلوونی از طریق ویزای اسلوونی کار می باشد. برای کسانی که در حوزه شنگن حضور دارند، اخذ اقامت کاری زحمت زیادی ندارد ولی اگر شخص خارج از حوزه شنگن باشد نیاز به دعوت نامه کاری دارد.
دیدگاه کاربران