هر آنچه که باید درباره کولوسئوم ایتالیا بدانید

هر آنچه که باید درباره کولوسئوم ایتالیا بدانید

کولوسئوم، در ایتالیا بزرگترین آمفی تئاتر در شهر رم است که دارای معماری شگفت انگیز و مهندسی بی‌نظیری می‌باشد که اکنون در جهان نمادی برای ایتالیا است.

کولوسئوم در ایتالیا بزرگترین آمفی تئاتر در شهر رم است که دارای معماری شگفت انگیز و مهندسی بی‌نظیری می‌باشد که اکنون در جهان نمادی برای ایتالیا است. تماشاخانه کولوسئوم محل اعدام‌ها و همچنین مبارزات خونین گلادیاتورها با حیوانات وحشی مانند پلنگ و شیر و یا افراد با یکدیگر بوده است. این محل با تمام نبردهای خونینش باعث سرگرمی امپراطورها،  اشرافییان و همچنین عده ی‌زیادی از تماشاچیان  می‌باشد.

هر آنچه که باید درباره کولوسئوم ایتالیا بدانید | یوروپ تورز

بنای کولوسئوم در ایتالیا

این بنای عظیم الجثه ( Colosseum ) در سال ۷۲ میلادی به دستور امپراطوری با نام تیتوس فلاویوس وسپاسیانوس در بخش شرقی شهر رم در ایتالیا ساخته شد و هشت سال بعد در هنگام امپراطوری جانشین یعنی پسر بزرگ پادشاهی سابق شخصی به نام تیتوس فلاویوس سابینوس وسپاسیانوس ساختمان کولوسئوم در ایتالیا کامل شد. نام اصلی این بنا آمفی تئاتر فلاویان است که این نام برگرفته از همان نام امپراطور رم می‌باشد.

کولوسئوم در ایتالیا و شهر رم بزرگترین آمفی تئاتر در جهان است که در حال حاضر این بنا در دست مرمت و بازسازی قرار دارد، این ساختمان بیضی شکل بوده و طولی به اندازه ۱۸۹ متر، عرضی به میزان ۱۵۶ متر و همینطور ارتفاعی با ۴۸ متر را داراست.

نمای ظاهری کولوسئوم در ایتالیا

مساحت آمفی تئاتر فلاویان یا همان کولوسئوم در ایتالیا، چیزی نزدیک به ۲۴۰۰۰ متر مربع است که دارای ۸۰ ورودی می‌باشد و ظرفیت ۵۰۰۰۰ جمعیت را در دل خود جای داده است. جالب است بدانید در زیر بنای کولوسئوم در ایتالیا یک زیر زمینی با نام هیپوجئو قرار دارد که در آن مکان شبکه‌ای از آغل‌ها جهت نگهداری حیوانات و همچنین چندین تونل طراحی شده به طوری که ۸۰ کانال عمودی در این زیر زمین برای دسترسی سریع و  آسان به میدان تعبیه شده است که در میدان ۳۶ در به منظور تله برای اجرای برنامه‌ها و همچنین جلوه‌های ویژه در نظر گرفته شده است.

کولوسئوم در ایتالیا، در واقع میدانی جهت برگزاری مسابقات گلادیاتورها به صورت تن به تن، جنگ با حیوانات، اعدام با نبرد حیوانات وحشی به همراه  نمایش درام برای تماشای امپراطور‌ها و تماشاچیان دیگر بوده است.

نبرد در کولوسئوم شهر رم

 از آنجایی که کولوسئوم در ایتالیا یک آمفی تئاتر عمومی بود بنابراین تمام شهروندان رومی این امکان را در اختیار داشتند تا به صورت رایگان به دیدن برنامه‌های کولوسئوم بیایند. جالب اینکه در هنگام تماشای نبردها به تماشاچیان غذا و خوراکی‌های متنوعی داده می‌شد، تعدادی از مسابقات در کولوسئوم حتی به ۱۰۰ نیز طول می‌کشید.

آخرین مسابقات گلادیاتورها در سال ۴۳۵ میلادی برگزار شده است و آخرین شکار حیوان‌ها در سال ۵۲۳ میلادی اتفاق افتاده است این توقف به علت هزینه‌های بالایی بوده که جهت نگهداری حیوانات و همینطور گلادیاتورها باید صرف می‌شده است؛ زیرا گلادیاتورها اگر چه در میدان نبرد مورد تحسین تماشاچیان قرار می‌گرفتند اما در میان رومیان دیگر از حقوق شهروندی و همچنین امتیازات یک شخص در کشور ایتالیا محروم بودند.

ساختار کولوسئوم در ایتالیا

پس از سال‌ها گذشت از ساخت کولوسئوم در ایتالیا نمای اصلی این ساختمان همچنان پا بر جا ایستاده است که کارشناسان با آزمایشات و بررسی‌های لازم متوجه شدند دلیل استحکام آمفی تئاتر فلاویان در شهر رم بتن باستانی است که با داشتن مقاومتی فوق العاده‌ای توانسته طی قرن‌ها این بنا را استوار نگه دارد. فونداسیون این بنا از ستون‌هایی با سنگ‌های تراورتن تشکیل شده که درون حلقه‌هایی بتنی به صورت متوالی قرار گرفته‌اند. در میان فونداسیون این ساختمان تاریخی کانال‌هایی وجود دارد تا در زمان سیل آب‌ها به صورت زیر زمینی قطع شوند و سیل به ساختمان صدمه وارد نکند.

نمای کولوسئوم  پوشیده شده از سنگ مرمر است که ۱۶۰ مجسمه بی‌نظیر در طاق‌های طبقات فوقانی ساختمان آن را زینت داده‌اند. بعد از مرگ نرون، با افزودن تاجی به شکل خورشید بر روی   مجسمه کلسئوس نرویوس این مجسمه به خدای خورشید تغییر یافت و پس از مدتی این مجسمه جا به جا شد تا فضای کافی برای معبد ونوس و همچنین روم در دوره هادریان وجود داشته باشد. امروزه پایه جدیدی با سنگ توفا این مجسمه غول پیکر را بر دوش کشیده است. 

آمفی تئاتر فلاویان در رم

در چندین سال گذشته قسمتی از شهر رم محلی بوده است که مسیحیان اولیه را در آنجا اعدام میکرده‌اند و به عنوان وحشتناک ترین  ساختمان در قرون وسطی معرفی شده است. در سال ۱۹۹۰ میلادی کولوسئوم در ایتالیا در کنار مرکز تاریخی رم و همچنین نواحی بیرونی واتیکان در کشور ایتالیا به همراه کلیسایی با نام باسیلیکای سنت پل در فهرست سازمان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

کولوسئوم در سال ۲۰۰۷ جزو یکی از عجایب هفت گانه جدید جهان معرفی شده و  این بنا در محلی که قبلا یک دریاچه مصنوعی بوده ساخته شده است به طوری که معماران برای ساخت فونداسیون کولوسئوم  بارها از این دریاچه استفاده کرده‌اند. جالب است بدانید در طول بازی‌هایی که به وسیله امپراطور تایتوس در تاریخ ۸۰ میلادی اجرا شد نزدیک به هزاران حیوان وحشی در کولوسئوم کشته شدند که طی این جریان جمعیت بسیاری از حیوانات وحشی خصوصا شیر، ببر و همچنین پلنگ در حیات وحش شهر رم کاهش پیدا کرد.

البته توجه داشته باشید این بنا در گذر زمان‌های مختلف با بلایای طبیعی فراوانی رو به رو بوده است اما تنها زمین لرزه هایی که در تاریخ  ۸۴۷ و سال ۱۲۳۱ میلادی رخ داد توانست بخش کوچکی از کولوسئوم در ایتالیا را تخریب کند. امروزه
کولوسئوم که به قرن اول میلادی تعلق دارد از نظر معماری یک نقطه ی‌عطفی در کشور ایتالیا به شمار می‌آید.

معماری کولوسئوم در ایتالیا

کولوسئوم به گونه‌ای ساخته شده که در چهار طبقه خود را نشان می‌دهد. بالاترین طبقه این ساختمان شامل صندلی‌هایی مربوط به زنان و همچنین طبقات فرودست شهر رم می‌باشد. پایین‌ترین طبقه  کولوسئوم در ایتالیا به مردمان برجسته‌ی‌ روم مانند اشرافیان و امپراطوران روم  اختصاص داشته است، در زیر زمین این ساختمان اتاق‌هایی مجهز به دستگاه‌های مکانیکی به همراه قفس‌هایی برای حفظ حیوانات وحشی تعبیه شده که حیوانات را به آسانی با کمک دستگاه‌های مکانیکی در میانه میدان جنگ ظاهر می‌کند.

در حقیقت امپراطوران رومی با اجرای این نبردها به طور رایگان در نظر داشتند مردم را سرگرم کنند و البته با نشان دادن قدرت و اعتبار محبوبیت خود را در بین مردم افزایش دهند.

معماری کولوسئوم در ایتالیا | یوروپ تورز

محل مبارزه گلادیاتورها

رقابت‌های برگزار شده در محل کولوسئوم در ایتالیا یک روز کامل و شاید هم روزها طول می‌کشید. رومیان باستان معمولا این مسابقات را با نمایش‌های طنز به همراه اجرای حیوانات عجیب شروع می‌کردند و در پایان با برگزاری نبردهای مرگ‌آور میان گلادیاتورها با یکدیگر و یا با حیوانات درنده خاتمه می‌دادند. بهتر است بدانید مبارزان از گروه‌های بردگان، جنایت کاران محکوم و همچنین اسرای جنگی بودند البته گاهی اوقات رومیان آزاد و همینطور امپراطورها خود نیز در این مسابقات شرکت می‌کردند.

در روز جشنواره بازگشایی کولوسئوم در ایتالیا که صد روز طول کشید بیش از پنچ هزار حیوان درنده کشته شدند و یکی از دیگر آمارهای کشته شدن در کولوسئوم در ایتالیا مربوط به فستیوالی می‌باشد که در تاریخ ۲۴۰پس از میلاد اجرا شد. در این جشن دو هزار گلادیاتور، هفتاد قلاده شیر، چهل اسب وحشی، سی فیل، سی قلاده یوزپلنگ و همینطور بیست الاغ وحشی، نوزده زرافه، ده گوزن شمالی، ده ببر، یک اسب آبی و یک کرگدن کشته شدند.

بنایی تاریخی در رم

نام کولوسئوم در ایتالیا از مجسمه‌ای عظیم و زیبایی از کلسئوس نرویوس که در کنار استادیوم جای دارد نشأت گرفته است. این مکان در مهمترین قسمت از مسیر مسافران درست در بین سنت پیترز و لاتران قرار گرفته است و  کولوسئوم  این منطقه را به یک حومه شهری تبدیل کرده است. در این بنای تاریخی سال‌ها مسابقات خونینی برگزار می‌شد، اما در سال ۴۰۷ تمام مبارزات گلادیاتورها توسط امپراطوری مسیحی با نام هونوریوس غیر قانونی اعلام شد و از سال ۵۲۳ هر گز اجازه نداد که هیچ جنگی میان حیوانات وحشی اتفاق بیافتد.

بر اساس نوشته‌های تاریخ شناسان و یک تاریخ نگار کلیسا شخصی به نام تئودورت گفته شده که هونوریوس نبردهای خونین گلادیاتورها را به دلیل کشته شدن  یک راهب با نام تلماخوس قدغن کرد. در واقع تلماخوس تنها کشته شده ی‌کولوسئوم در ایتالیا است که شواهدی در باره کشته شدن آن نوشته شده است؛ زیرا از دیگر اعدام شدگان مسیحیان اولیه متعلق به قرون اول تا سوم در کولوسئوم هیچ شاهدی وجود ندارد و تنها در تاریخ کولوسئوم در ایتالیا تنها به مانند یک  افسانه می‌ماند.

اگر چه در این بنای تاریخی روم اعدام مسیحیان انجام می‌شده است اما مسیحیان در آمفی تئاتر‌های دیگری مانند آمفی تئاتر شهر لیون و همچنین سیرک نرو در واتیکان این عمل صورت می‌گرفته است.

تخریب کولوسئوم در ایتالیا

همانطور که قبلا گفته شد این بنای تاریخی در شهر روم بارها به دلیل زلزله و آتش سوزی مورد تخریب قرار گرفته است و تا اواخر قرن پنجم مدوام مورد بازسازی قرار گرفت اما برای مدتی اندک در سال ۵۲۳ به علت بسته شدن،  دیگر مرمت نشد، البته در سال ۵۲۶ میلادی بربرین توتیلا به همراه ارتش خود جهت دستیابی به اجناس گران بهایی از برنز، قسمت‌های عمده‌ای از کولوسئوم در ایتالیا را تخریب کردند و رومی‌ها از این فرصت استفاده کرده و از سنگ‌های این بنا برای ساخت خانه هایشان مورد استفاده قرار دادند.

در این دوران از تاریخ کولوسئوم گفته شده که مسیحیان بسیاری در این ساختمان دفن شده‌اند به طوری که مقبره‌هایی از مسیحیان در سه ناحیه از اطراف آمفی تئاتر فلاویان دیده می‌شود که این سه منطقه عبارتند از طرف شمالی و قسمت شرقی در نواحی خارجی و در نزدیکی درب خروجی کولوسئوم امروزی. جالب است بدانید در قرن سیزدهم این ساختمان دیدنی توسط خاندان فرانگیپانی اشغال شده و حومه اطراف کولوسئوم به یک ناحیه سرسبز و دنج تبدیل شد. ولی بعدا این ناحیه قربانی ملاریا گشت و به منطقه ای متروکه تبدیل شد.

غارت سنگ‌هایی از کولوسئوم توسط رومی ها  تا قرن هجدهم ادامه داشت اما در هنگامی که بندیکت چهاردهم اعلام کرد که این بنا به دلیل وجود خون مسیحیان مقدس می‌باشد این غارت‌ها به اتمام رسید. بنابراین این بنای تاریخی بازسازی شد و تا به امروز محلی برای کاوش تاریخ شنایان به حساب می‌آید.

در کولوسئوم چه چیز هایی دیده می‌شود؟

 مسافرانی که در قرن‌های هجدهم و نوزدهم به کولوسئوم در ایتالیا آمده‌اند بسیار تحت تاثیر این بنا قرار گرفته‌اند. در این میان می‌توان به چارلز دیکنز اشاره کرده که او در سال ۱۸۴۶ پس از بازدید از کولوس کولوسئوم در ایتالیا می نویسد نمای آمفی تئاتر فلاویان با سنگ‌هایی از سنگ تراورتن پوشیده شده و برخی از طاق‌های کولوسئوم با مجسمه‌هایی بی‌نظیر پر شده است.

هشتاد ورودی در این آمفی تئاتر وجود دارد که تنها دو تا این ورودی‌ها به امپراطور و افراد گروه آن اختصاص دارد، درون کولوسئوم با آجر، مرمر و همچنین توفا ساخته شده که امروزه تنها میزان کمی از این مرمرها باقی مانده است. بخش مرکزی آمفی تئاتر را قسمتی در بر گرفته که میدان نام دارد و با استفاده از چوب و همچنین کانواس به منظور ضد آب بودن پوشیده شده که بر روی لایه‌هایی از چوب و کانواس لایه‌ای از ماسه جهت جذب خون گلادیاتورها و البته
حیوانات به کار رفته است.

محل تماشای امپراطورها در کولوسئوم رم

در اطراف میدان اصلی نبرد کولوسئوم در ایتالیا یک دیوار به ارتفاع ۵ متر وجود دارد تا تماشاچیان از حمله حیوانات وحشی در امان بمانند. البته در قسمت بالای این دیوار یک لژ سلطنتی قرار گرفته که محل مناسبی برای نشستن پادشاهان و میهمانان ویژه امپراطورها بوده است.

در عصر حاضر در نزدیکی مکان نشستن امپراطورها یک صلیبی به منظور یادبود از مسیحیانی که تصور می‌شود در این محل به شهادت رسیده‌اند برافراشته شده است.  در بخش‌های بالاتر از این دیوار به صورت سه ردیف صندلی‌های تماشاچیان تقسیم شده است، که معمولا شوالیه‌ها در قسمت پایین، شهروندان متمول در قسمت میانی و عموم مردم در بخش بالایی کولوسئوم به تماشای نبردهای گلادیاتورها و حیوانات قرار می‌گرفته‌اند. البته آمفی تئاتر فلاویان به استفاده از یک سایبان وسیع با نام ولریوم پوشیده می‌شد.

ولریوم از برخورد نور خورشید به حاضران در کولوسئوم جلوگیری می‌کرد، این سایبان به دیرک های عظیمی در قسمت بالای آمفی تئاتر متصل شده و توسط طناب‌های محکم و قطوری به زمین محکم می‌شد. ولریوم چنان وسعتی داشت که برای نصب آن به کمک  هزار مرد احتیاج بود.

بازدید از کولوسئوم

کولوسئوم در ایتالیا هر روزه به غیر از ۲۵ دسامبر و همچنین در اول ماه ژانویه برای بازدید عموم باز است. بنابراین هر فردی می تواند از ساعت 8:30 صبح تا حوالی ۵ بعد از ظهر در ماه‌های زمستان و تا ساعت 7:30 عصر در تابستان به این بنای تاریخی مراجعه کنند. البته توجه داشته باشید در برخی مواقع افراد می‌توانند از رینگ سوم و همینطور زیر زمین کولوسئوم بازدید کرد. در برخی روزهای تابستانی این شرایط وجود دارد تا بازدید کنندگان در شب هم از آمفی تئاتر فلاویان دیدن داشته باشند. بلیط ورودی به کولوسئوم تا مدت ۲ روز اعتبار داشته و افراد می‌توانند از میدان رومن فروم و همچنین تپه پالاتن دیدن کنند.

افسانه‌ هایی در کولوسئوم ایتالیا

بنا به بعضی افسانه‌هایی که در قرون وسطی نقل شده است آمفی تئاتر فلاویان دروازه ی‌وارد شدن به عالم مردگان می‌باشد. جایی که روح اجسام مرده همیشه در جستجوی صلح ابدی سرگردان هستند البته هرگز به چنین چیزی نخواهند رسید چون به نحوی خشونت بار جان خود را باخته‌اند. افسانه ی‌دیگری بیان دارد که گیاهان فراوانی از نواحی دور دست در آمفی تئاتر فلاویان پیوند زده شده و این گیاهان توسط کفش‌های رهگذران و همچنین پنجه ی‌حیوانات درنده‌ای که به دست پادشاهان شیطان صفت از بین رفته‌اند به این مکان آورده شده است.

افسانه‌ هایی در کولوسئوم ایتالیا | یوروپ تورز

سوالات متداول درباره کولوسئوم

ساخت بنای کولوسئوم چگونه بود؟

این بنای عظیم الجثه در سال ۷۲ میلادی به دستور امپراطوری با نام تیتوس فلاویوس وسپاسیانوس در بخش شرقی شهر رم در ایتالیا ساخته شد و هشت سال بعد در هنگام امپراطوری جانشین یعنی پسر بزرگ پادشاهی سابق شخصی به نام تیتوس فلاویوس سابینوس وسپاسیانوس ساختمان کولوسئوم در ایتالیا کامل شد.

مشخصات این بنا چیست؟

مساحت آمفی تئاتر فلاویان یا همان کولوسئوم در ایتالیا، چیزی نزدیک به ۲۴۰۰۰ متر مربع است که دارای ۸۰ ورودی می‌باشد و ظرفیت ۵۰۰۰۰ جمعیت را در دل خود جای داده است.

ساعات بازدید این بنای تاریخی، به چه شکلی است؟

کولوسئوم در ایتالیا هر روزه به غیر از ۲۵ دسامبر و همچنین در اول ماه ژانویه برای بازدید عموم باز است. بنابراین هر فردی می تواند از ساعت 8:30 صبح تا حوالی ۵ بعد از ظهر در ماه‌های زمستان و تا ساعت 7:30 عصر در تابستان به این بنای تاریخی مراجعه کنند.

مطالعه مطالب زیر نیز می توانید برای شما مفید باشد

نظرت چی بود؟

0 نظر

دیدگاهی ارسال نشده است!