با باغ تویلری جاذبه تاریخی طبیعی پاریس آشنا شوید
نویسنده: امین بابازاده
در سفر به فرانسه از باغ تویلری بازدید کنید. بیشتر افرادی که برای سفر راهی پاریس می شوند به دنبال بازدید از مکان های تاریخی و موزه های مشهور این شهر هستند. مکان هایی مانند برج ایفل، خیابان شانزلیزه، میدان کنکورد و موزه لوور یا گردشگاه ها و فروشگاه های برندهای فرانسه را بازدید می کنند.
اما باید بدانید که بخش زیادی از زیبایی های پاریس به پارک ها و باغ های زیبای آن است. شهر پاریس بیشتر از 7 پارک و باغ مشهور دارد که در میان زیباترین باغ های جهان قرار دارند. مشهورترین و زیباترین این باغ ها باغ تویلری یا The Tuileries می باشد. اگر می خواهید درباره باغ تویلری بیشتر بدانید در این مقاله همراه ما باشید.
آشنایی با باغ تویلری
شهرت باغ تویلری به این حقیقت است که این باغ ها در زمانی نه چندان دور محل اقامت پادشاهان کشور فرانسه بوده اند. این باغ ها شامل باغ کاترین دو مدیچی، باغ هنری چهارم، باغ لوئی سیزدهم، باغ لوئی چهاردهم، باغ لوئی شانزدهم و باغ امروز است. هر کدام از این باغ ها تاریخچه و داستانی مخصوص به خود را دارند.
باغ کاترین دو مدیچی
در بخش شرقی شهر پاریس باغ تویلری قرار دارد که توسط ملکه کاترین دومدیچی بنا شد. این باغ پس از مرگ هنری دوم در سال 1559 ساخته شد. زمانی که کاترین دومدیچی تصمیم به ساخت این باغ گرفت، خانواده سلطنتی فرانسه و پسرش فرانسیس دوم از او حمایت کردند. 5 سال بعد در سال 1564، ملکه کاترین دستور داد که کاخی را در نزدیکی موزه لوور بسازند. منطقه ای که برای این کاخ در نظر گرفته شد تا قبل از آن محل کار کاشی سازان پاریس بود که در زبان فرانسه به آن tuile یا کاشی گفته می شد.
به دستور کاترین یک معمار مشهور که در فلورانس زندگی می کرد به نام Bernard de Carnes به پاریس دعوت شد تا باغ تویلری را به سبک معماری ایتالیایی طراحی کند. در این باغ یک مارپیچ پر پیچ و خم وجود دارد. همچنین فواره های این باغ نیز بسیار زیبا و به شیوه ای ایتالیایی طراحی شده اند. باغ کاترین از زیباترین باغ تویلری است. این باغ یک غار نیز دارد و تصاویری از حیوانات و گیاهان نیز در آن قرار گرفته که Bernard Palissy آنها را طراحی کرده است.
ویژگی های باغ کاترین دو مدیچی
باغ کاترین دومدیسی یک باغ خصوصی بود. این باغ 15000 متر مربع مساحت داشته و کاخ زیبای کاترین نیز در کنار آن قرار دارد. این باغ در جشن های خانواده سلطنتی فرانسه، مهمانی ها و فستیوال ها استفاده می شد و در آن مراسم مختلفی برگزار می شد. همچنین از سفیران ملکه انگلستان نیز در این باغ استقبال شد و جشن ازدواج دختر ملکه انگلستان با پسر ملکه فرانسه هنری چهارم نیز در همین باغ انجام شد. به این ترتیب باغ میزبان عروسی پادشاه آینده فرانسه نیز بود.
باغ هنری چهارم
از دیگر باغ تویلری می توان به باغ هنری چهارم اشاره کرد. با فرار هنری سوم از پاریس، باغ تویلری نیز متروکه شد و به تدریج خراب شد. در سال 1608 زمانی که هنری چهارم به سلطنت رسید، باغ را بازسازی کرد و فرمان به بازسازی این باغ داد. او همچنین دستور داد برای باغ پیاده رویی سرپوشیده ساخته شود و در مسیری از باغ به دستور او با درختان توت تزیین شد چرا که هنری چهارم علاقه مند بود تا پرورش کرم ابریشم را در فرانسه آغاز کند و تجارت ابریشم را نیز که قبل از آن از کشورهای آسیایی و چین و ایران راهی این منطقه می شد در دست بگیرد. همچنین به دستور او یک دریاچه مصنوعی در باغ ساخته شد. این دریاچه 65 متر طول و 45 متر عرض داشت و فواره بزرگی آب را در آن به گردش در می آورد. با وجود تلاش هنری چهارم برای بازسازی باغ تویلری، او هیچ وقت فرصت زندگی کردن در این باغ ها را پیدا نکرد چرا که در بیشتر مواقع این باغ در حال بازسازی و تغییر بود اما پادشاه در زمان استراحت و ورزش از این باغ استفاده می کرد.
باغ لوئی سیزدهم
در سال 1610 لوئی دوازدهم درگذشت و پسرش لوئی سیزدهم به پادشاهی رسید. لویی سیزدهم در این زمان فقط 9 سال سن داشت بنابراین باغ تویلری برای او تبدیل به مکانی برای شکار و بازی شدند. او علاقه زیادی به حیوانات داشت و یک باغ وحش شخصی در این باغ داشت. همچنین به دستور او یک اصطبل و محوطه سوارکاری در شمال باغ تاسیس شد و یک مدرسه سوارکاری نیز در همان محل ایجاد شد. در زمانی که پادشاه در باغ تویلری نبود، اقوام و نزدیکان او یا اشراف شهر از این باغ استفاده می کردند.
زندگی لوئی چهاردهم در باغ تویلری
پس از لوئی سیزدهم، پسر او لوئی چهاردهم به حکومت رسید. در زمان او کاخ ورسای به دست آندره لونوتر طراحی شده و در حال ساخت بود. بنابراین پادشاه به باغ تویلری آمد تا مدتی را در آنجا اقامت کند. سپس با تکمیل کاخ ورسای، لویی چهاردهم به آنجا رفت و در این زمان باغ های تویلری و کاخ داخل آن تا مدت ها متروکه بود. اما گاهی برای برگزاری جشن ها و مراسم مردم شهر از آن استفاده می شد.
باغ تویلری باغ لوئی شانزدهم
زمانی که در سال 1789 انقلاب فرانسه به وقوع پیوست، انقلابیون کاخ ورسای را محاصره کردند. خانواده سلطنتی به باغ تویلری منتقل شدند و برای 2 سال در آن باغ در حبس خانگی بودند. اقدام به فرار آنها با شکست روبرو شد و دوباره به باغ برگردانده شدند. سال بعد مردم عصبانی انقلابی فرانسه به باغ ریختند و تمام محافظین خانواده سلطنتی را کشتند. اما خانواده سلطنتی فرانسه گرفتار نشدند و آنها موفق به فرار شدند. پس از انقلاب فرانسه، باغ تویلری به دست ناپلئون بناپارت افتاد و اقامتگاه او و جانشینان او شد. تا زمانی که نوه او یعنی ناپلئون سوم مرکز حکومت را به کاخ الیزه انتقال داد. پس از کشته شدن ناپلئون سوم در سال 1871، کمون به حکومت رسید. او کاخ را به عنوان نشانه ای از حکومت سلطنتی آتش زد و تا سال ها از آن باغ تنها خرابه ای متروک باغی مانده بود.
باغ تویلری در زمان حاضر
در حال حاضر این باغ سرسبز و زیبا با گیاهان و درختان زیبا، محلی برای گذراندن اوقات فراغت خانواده های فرانسوی است. فضای سبز و زیبای آن با نیمکت ها و صندلی هایی تکمیل شد و امروزه مردم می توانند از قدم زدن در کنار حوض آن و درختان زیبا و مجسمه ها لذت ببرند. در زمان حکومت ناپلئون سوم، برای گرفتن مراسم جشن در این محل یک اتاق زیر شیروانی ساخته شد. امروزه از این ساختمان به عنوان گالری ملی فرانسه یا Jeu de Paume استفاده می شود و در اتاق زیر شیروانی هم به موزه هنرهای مدرن یا موزه Orangerie تبدیل شد.
برای کسانی که به تاریخ علاقه دارند آثار به جا مانده از دوران های مختلف تاریخی می تواند جذاب باشد. از ویژگی های باغ تویلری گل های کمیاب و زیبای داخل آن و همچنین مجسمه های داخل آن است. بیشتر مجسمه های داخل این باغ توسط آریستید مایلول مجسمه ساز معروف قرن بیستم ساخته شده است. همچنین مجسمه هایی که Auguste Cain از حیوانات ساخته نیز در این باغ وجود دارد. بعدها مجسمه هایی از برخی از مجسمه سازان مشهور دنیا مانند رودین، هنری مور و روی لیچستین به باغ آورده شد. گردش در این باغ در حقیقت بازدید از نمایشگاه هایی شگفت آور است. همه ساله در فاصله ماه های ژوئن تا اوت یک کارناوال در این باغ برگزار می شود. یک شهربازی سیار که خانواده های فرانسوی از گذراندن اوقات خود در آن لذت خواهند برد.
دانستنی های باغ تویلری
از ویژگی های معماری باغ این است که در دوران مختلف معماران بزرگ متفاوتی آن را طراحی و بازسازی کرده اند. آندره لونوتر طراحی باغ را انجام داد در این باغ 35 نوع گیاه و انواع درختان وجود دارد. ورودی های باغ تویلری در خیابان های ریولی، میدان کاروزل و میدان کنکورد قرار دارند. چنانچه فردی دارای معلولیت یا بیماری همراه شما است نگران نباشید زیرا مسیرهای این باغ ویژه معلولین حسی و حرکتی طراحی شده و مشکلی برای بازدید از آن نخواهند داشت. باغ در روز کاملا باز است اما پس از غروب بسته خواهد شد. بازدید گردشگران از این باغ بسیار زیاد است بنابراین 3 رستوران و چند کافه در باغ قرار دارد که پس از گردش و تفریح در باغ می توانید برای خوردن یک عصرانه سبک، سری به آنجا بزنید. از دیگر جذابیت های این باغ اپرای گارنیه و کاخ رویال است که در نزدیکی آن قرار دارند. همچنین طاق پیروزی کاروسل که در سال 1806 بنا شده هم فاصله اندکی با این باغ دارد. این بنا نیز از بناهای مشهور تاریخی در پاریس می باشد.
چطور به باغ تویلری برویم؟
برای اینکه به باغ تویلری دسترسی داشته باشید می توانید از اتوبوس، تاکسی و مترو استفاده کنید. ساده ترین راه برای رفتن به باغ از ایستگاه موزه اورسی استفاده کنید. همچنین می توانید با خط 1 مترو به ایستگاه کنکورد یا تویلری بروید. خط هفتم مترو پاریس نیز در ایستگاه کاخ سلطنتی و موزه لوور توقف می کند. خطوط 8 و 12 مترو در ایستگاه کنکورد و مترو خط 14 در ایستگاه هرم لوور شما را به باغ تویلری خواهد برد.
سایر باغ های زیبای پاریس
شهر پاریس به جز باغ تویلری، باغ های دیگری هم دارد. مکان هایی که باید آنها را در سفر خود به پاریس بازدید کنید. از جمله این مکان ها می توان به پارک بوت شومون، باغ لوکزامبورگ، باغ د پلانت، باغ آن فرانک، پارک مونسو و پارک فورال دو پاریس اشاره کرد. در پارک بوت شومون می توانید از مجسمه های زیبا، صخره ها و آبشارها لذت ببرید. این پارک معمولا از محل گردش گردشگران خارجی دور است اما محل مناسبی برای پیک نیک و استراحت است. این پارک دهها نوع درخت از سراسر دنیا را در خود جای داده است.
باغ لوکزامبورگ باقیمانده ای از قرن هفدهم است و ترکیبی از سبک فرانسوی و انگلیسی را دارد. گلخانه این باغ شهرت بسیاری دارد و مجسمه ها و آثار هنری آن نیز بسیار زیبا هستند، می توانید سوارکاری کنید، قایقرانی کنید یا تنیس بازی کنید.
باغ دپلانت را مهمترین باغ گیاهشناسی فرانسه می دانند. این باغ 4 موزه و یک مدرسه گیاهشناسی را در خود جای داده است و در گذشته مرکز پرورش گیاهان دارویی خانواده سلطنتی بوده است. هزاران نوع انواع گل و گیاهان کمیاب در این باغ وجود دارد و تنها 170 نوع گل مختلف را در خود جای داده است.
باغ آن فرانک نسبت به پارک های دیگر پاریس برای گردشگران کمتر شناخته شده است. این باغ در سال 2007 در منطقه لومری افتتاح شد و یک فضای دوست داشتنی از طبیعت نمایشگاه هنری را در خود جای داده است.
پارک مونسو نسبت به سایر باغ های پاریس تنوع بیشتری دارد. در این پارک می توانید ستون های یونانی، پل ونیزی، بنایی چینی و حتی یک حرم مصری را ببینید. ساخت این پارک توسط یک اشراف زاده به نام دوک چارتر انجام شده است. سبک کلی این پارک انگلیسی است و درختان کهن آن تا 200 سال عمر کرده اند.
امیدواریم که در سفر به پاریس از بازدید از باغ لوئی سیزدهم، باغ کاترین دومدیچی لذت ببرید.
دیدگاه کاربران